toplu sms gönderimi

 

Kullanıcı Adı / Öğrenci No:  
Parola  
 
Beni Unutma:
Şifremi Unuttum
Users Online

Bilgi yarışmalarında sorulan genel kültür soruları ve cevapları :

 

Sıra No Ekolay Sorular ve cevaplar Detekleyen Cevap
1 Ambalaj yapımında kullanılan rafya hangi ağaçtan elde edilir? Toplu sms Cevap : Palmiye
2 Anayurdu Meksika olan, Atatürkçiçeği adını ise ülkemizde süs bitkisi olarak yetiştirilmesine ve tanınmasına ön ayak olan Atatürk’ten alan bitki hangisidir? toplu mesaj Ponsetya
3 Araba yarışlarında yarışmanın bitimini gösteren bayrak ne renktir? Toplu sms gönderme Cevap : Siyah-beyaz damalı
4 Ayağa giyilen şeylerde ayak bileğinden baldıra doğru olan bölüme ne denir? Toplu sms gönderme programı Cevap : Konç
5 Bir tavla zarında birbirinin tam zıddı olan yüzlerin toplamı kaç eder? bilgisayardan cebe mesaj 7
6 Dünyaca ünlü sanatçı Dario Moreno nerede doğmuştur? turkcell sms paketi izmir
7 Dünyada geniş bir izleyici kitlesi tarafından sevilen "Ally McBeal" adlı TV dizisindeki baş kahraman olan aynı adlı karakterin mesleği nedir? bilgisayardan toplu sms gönderme Cevap : Avukat
8 Dünyamızdaki suların % kaçı tuzludur? excel dosyasından toplu sms gönderme Cevap : 97
9 Dünyanın en eski üniversitesi kaç yılında kurulmuştur? turkcell sms fiyatları 989
10 El Cezire'nin kelime anlamı nedir? turkcell mesaj kampanyası ada
11 Ispanağın anavatanı neresidir? sms gönderim asya
12 İnsuyu Mağarası aşağıdaki hangi ilimizin sınırlarındadır? ücretsiz toplu sms gönderme Cevap : Burdur
13 İtfaiyecilerin başlarına giydikleri demir başlığın adı hangisidir? bedava toplu sms gönderme Cevap : Miğfer
14 Japon gülü, Çin gülü olarak da anılan çiçek hangisidir? ucuz toplu sms gönderme Cevap : Kamelya
15 Kalın bağırsaktaki bakteriler hangi vitamini üretirler? toplu kısa mesaj B ve K vitamini
16 Kazakistan'ın şu andaki başkenti hangisidir? turkcell sms kampanyası astana
17 Lüleburgaz hangi ilin sınırları içindedir? sms programı kırklareli
18 Matematikte bir eğrinin iki noktasını birleştiren doğru parçası hangisidir? toplu mesaj gönderme kiriş
19 Misakımillî (Millî Ant) ne zaman kabul edilmiştir? ücretsiz sms 7333
20 Özellikle Hollywood filmlerinde sıkça gördüğümüz, yılbaşı gecesinde, evlerin tavanlarına asılan ve altından geçilmesinin uğur getirdiğine inanılan otun ismi nedir? sms gönderim programı ökse otu
21 penguenlerin yaşadığı yer neresidir? turkcell sms gönderme güney kutbu
22 Ramazanda yatsı namazından sonra kılınan namazın adı nedir? bilgisayardan cebe sms teravih
23 Sözcük anlamı “Suriyeli” demek olan ve Güneydoğu Anadolu’yla bugünkü Kuzey Suriye’de yaşayan, Hıristiyan dinine bağlı topluluğun adı nedir? bilgisayardan toplu sms  süryani
24 The Master of Hestviken dörtlemesiyle 1928'de Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Norveçli kadın yazar kimdir? en ucuz toplu sms gönderme Cevap : Sigrid Undset
25 Ünlü "Avanak Avni" tiplemesi hangi karikatüristimize aittir? bilgisayardan kısa mesaj gönderme oğuz aral
26 Vertigo hangi organımızla ilgili olabilen bir hastalıktır? toplu kısa mesaj gönderme kulak

 

Sıra no Hocam.com Genel Kültür Soruları Destekleyen Cevap
1  A4 kağıdının standart boyutları nedir? Toplu sms Cevap : 210 mm x 297 mm
2  Avusturyanın resmi dili? Toplu sms gönderme Cevap : Almanca
3  Cumhurbaşkanı secilme yaşı Toplu sms gönderme programı Cevap : 40
4  Çocuklara çay içirilirse görülme sıklığı artan hastalık bilgisayardan toplu sms gönderme Cevap : ishal
5  Daha ileriye en iyiye sloganı olan üniversite excel dosyasından toplu sms gönderme Cevap : Hacettepe
6  Halk dilinde halanın eş anlamlısı ücretsiz toplu sms gönderme Cevap : Eme, Emeti, Bibi, Amete
7  italyanın moda merkezi olan şehir? bedava toplu sms gönderme Cevap : Milano
8  Rönesansın kelime anlamı ucuz toplu sms gönderme Cevap : Yeniden doğuş
9  Türkiye Cumhuriyetnin niteliklerinden degildir? en ucuz toplu sms gönderme Cevap : Liberallik
10 2010 kültür başkenti seçilen ilimiz hangisidir? bilgisayardan toplu sms  Cevap : istanbul
11 27 nerenin plaka kodudur? avea sms kampanyası gaziantep
12 54. Hükümet olan, Refahyol Hükemeti olarak da bilinen hükemetimiz hangi yıllarda görev yapmıştır? bilgisayardan cebe sms Cevap : 96-97
13 adaletiyle ünlü halife kimdir? avea sms fiyatları Hz. Ömer
14 Afrodit lakabı ile tanınan Türk sinema oyuncusu kimdir? bilgisayardan cebe mesaj Cevap : iblis
15 Albert Einstein hangi bilim dalıyla uğraşmıştır. toplu kısa mesaj Cevap : Fizik
16 Alkol su ve şeker karışımından oluşan içki toplu kısa mesaj gönderme Cevap : likör
17 Alkolün en fazla zarar verdiği organ hangisidir? bilgisayardan kısa mesaj gönderme Cevap : Karaciğer
18 altın boynuz limanı olarak bilinen yer neresidir? vodafone kısa mesaj haliç limanı
19 Askerin su kabına ne denir sms programı Cevap : Matara
20 Asya kıtasının en uzun nehri hangisidir? sms gönderim programı Cevap : idil
21 Aşağıdakilerden hangisi Antalyanın ilçelerinden değildir sms gönderim Cevap : Gönen
22 Aşağıdakilerden hangisi hem vitamin hem pre-hormondur? Toplu sms D vitamini
23 Ateşten yaratılan daima kötülük düşünen varlık hangisidir? toplu mesaj Cevap : Banu Alkan
24 Avrupa Birliğine üye olmasına rağmen Euro yu kabul etmeyen ülke toplu mesaj gönderme Cevap : ingiltere
25 Avrupa Parlamentosunun merkezi nerededir? ücretsiz sms Cevap : Strasburg
26 Bakanlıklarda savunma sekreterlikleri hangi makama bağlı olarak görev yaparlar? turkcell sms paketi Cevap : müsteşarlık
27 BBC hangi ülkenin TV kanalıdır turkcell sms kampanyası Cevap : ingiltere
28 Beş yıllık kalkınma planları hangi kamu kurumu tarafından hazırlanır? Toplu sms devlet planlama teşkilatı
29 bilgisayar çalışırken bilgilerin geçici olarak üzerine kayıt edildiği birime ne ad verilir turkcell sms gönderme Cevap : ana bellek (RAM)
30 Bir düzlemdeki iki nokta arasındaki en kısa mesafe turkcell mesaj kampanyası Cevap : doğru
31 Bugs Bunny çizgi filminde bugs bunnyi kıskanan çizgi film karakterin ismi nedir? turkcell sms fiyatları Cevap: Duffy Duck
32 Bulgaristanın para birimi nedir? turkcell sms kampanyaları Cevap : Leva
33 Cem Karaca ile soyadı benzerliği olan ünlü kimdir toplu mesaj turkcell Cevap : Reyhan Karaca
34 çini işlemeciliğiyle ünlü ilimiz toplu sms turkcell Cevap : Kütahya
35 çözümlenemeyecek kadar karışık durum anlamına gelen sözcük hangisidir? türkcell toplu sms gönderme Cevap : arap şaçı
36 Denizcilikte geminin uyruğunu gösteren bayrağa ne denir? turkcell kısa mesaj Cevap : Bandira
37 Din kurallarına aykırı olan şey vodafone sms paketi Cevap : haram
38 dinlere inanmayıp sadece yaradana inananlara ne ad verilir? vodafone sms kampanyası Cevap : Deist
39 DOğRU OLMAK anlamında olan peygamber sıfatı hangisidir? vodafone sms gönderme Cevap : Sıdk
40 Dünya üzerinde yapılan ilk cami hangisidir? en ucuz toplu sms gönderme kuba camii
41 Ekonomide devletçilik ilkesi uygulanırken en çok üzerinde durulan konu hangisi olmuştur? vodafone mesaj kampanyası Cevap : Sanayileşme
42 Elektrik akımının voltajını değiştiren aygıtlara ne ad verilir? ucuz toplu sms gönderme translatör
43 en çok komşusu olan ülke hangisidir? avea sms kampanyaları çin
44 eskiden Issos olarak bilinen kent neresidir? ücretsiz toplu sms gönderme dörtyol
45 Gastronomide çok rağbet gören, spiral kabuklu, karada yaşayan karındanbacaklı hayvanın adı nedir? vodafone sms fiyatları Cevap : Salyangoz
46 Gönlünü dünyaya veren, bir parça ekmeğe imanını satan gibidir sözü kimindir avea sms paketi mevlana
47 Hamamda müşteri yıkayan kadınlara ne ad verilir? vodafone sms kampanyaları Cevap : Tellake
48 hamas hangi ülkede kurulan bir örgüttür. toplu mesaj vodafone Cevap : Filistin
49 Hangi hukuk kuralı en üstündür toplu sms vodafone Cevap : Kanun
50 Hangisi batı toplumlarında erkkeklere verilen bir ünvandır vodafone toplu sms gönderme Cevap : Kont
51 Hangisi bir ağırlık ölçüsü birimi değildir? vodafone kısa mesaj Cevap : Arşın
52 Hangisi Gümüşhane ilçelerinden degildir avea sms paketi Cevap :  
53 hangisi iletişim aracı değildir? avea sms kampanyası Cevap : resim
54 hangisi metaldir? avea sms gönderme Cevap : Fe
55 Hangisi mümkün olmak anlamındadır? avea kısa mesaj kabil
56 Hiç dişi olmayan hayvan hangisidir? Toplu sms gönderme ?
57 Hp Markasının açılımı nedir? avea mesaj kampanyası Cevap : hewlett packard
58 Hz. Muhammed'i görmüş, konuşmuş, din kurallarını iyi bilen kişilere ne ad verilir?  avea sms fiyatları Cevap : Sahabe
59 iç organların hastalıklarıyla cerrahi müdahaleye başvurmadan ilaç ile tedavi eden bilim dalı avea sms kampanyaları Cevap : Dahiliye
60 iletişimde kaynaktan alınan mesajı hedefe doğru ulaşıp ulaşmadığı toplu mesaj avea Cevap : geri bildirim
61 ilk olağanüstü hal bölge valisi kimdir? toplu sms avea Cevap : Hayri Kozakçıoğlu
62 imam bayıldı yemeğinin ana malzemesi nedir? avea toplu sms gönderme Cevap : Patlıcan
63 ingiliz ölçü birimi olan inch kaç cm'ye tekabül etmektedir? avea sms gönderme 2,54
64 insan kafasinda kac kemik vardir ? Toplu sms gönderme programı 29
65 İnsan vücudunda iki farklı damar sistemi ile beslenen tek organ hangisidir? bilgisayardan toplu sms gönderme karaciğer
66 iranda savaşta ve felakette zarar gören kişilere yardım etmek üzere kurulmuş olan örgüt hangisidir avea kısa mesaj Cevap : Kızıl aslan
67 ishal mikrobunu kim bulmuştur? Toplu sms Cevap : Akşemsettin
68 İslam Fıkhında ilim öğrenmenin hükmü nedir? Toplu sms Cevap : Farz
69 İslam temel kaynaklarının yorumunu yapan kişilere ne denir? Toplu sms gönderme Cevap : Müfessir
70 işiği en çok çeken renk hangisidir? Toplu sms gönderme programı Cevap : siyah
71 japon alfabesinde kaç harf vardır? bilgisayardan toplu sms gönderme Cevap : 46
72 Kabenin cevresini dolaşmaya ne denir? excel dosyasından toplu sms gönderme Cevap : tavaf
73 Kanda alyuvarlarla akyuvarların içinde bulunduğu görüntüdür ücretsiz toplu sms gönderme Cevap : Plazma
74 Kanı kalbe götüren damarlara ne denir? bedava toplu sms gönderme Cevap : Toplardamar
75 Kışlalarda hafif hastaların tedavi edildiği yer ucuz toplu sms gönderme Cevap : Revir
76 Kilis ilinin plaka kodu nedir? en ucuz toplu sms gönderme Cevap : 79
77 Kristal Elma Ödülü Türkiye'de hangi dalda verilir? bilgisayardan toplu sms  Cevap : Reklam
78 Kuran-ı Kerimin kalbi olarak zikredilen sure bilgisayardan cebe sms Cevap : Yasin
79 kuruluşla ilgili bir haberin kitle iletişim araçlarında ücretsiz olarak yayınlatılmasına ne ad verilir? bilgisayardan cebe mesaj Cevap : Duyurum
80 kutan adıyla bilinen kuş hangisidir? bedava toplu sms gönderme saka
81 kutsal emanetlerin korunduğu yer neresidir? toplu mesaj avea topkapı sarayı
82 Küçük boyutlu resim yapma sanatına ne denir? toplu kısa mesaj Cevap : minyatür
83 LG markasının açılımı nedir? toplu kısa mesaj gönderme Cevap : Life is Good
84 Meryem ana evi hangi ilimizde bulunmaktadır bilgisayardan kısa mesaj gönderme Cevap : izmir
85 Mit de çalışan her 1000 kişiden kaçı bayandır? sms programı Cevap : 189
86 Mouse ile aynı işlevi gören alet sms gönderim programı Cevap : touchpad
87 nuh nebiden kalma deyimi ne anlama gelir? sms gönderim Cevap : modası geçmiş
88 ökse otu ne çeşit bir bitkidir? toplu sms avea parazit
89 Padişah imzasına ne ad verilir? toplu mesaj Cevap : Tuğra
90 pearl harbor baskınında hangi üülke amerika ya saldırmıştır? avea mesaj kampanyası japonya
91 Peygamberimizin Miraca çıkarken kullandığı vasıtanın adı nedir? toplu mesaj gönderme Cevap : Taş : hacer-i muallak
92 Peynirli tel kadayıf ücretsiz sms Cevap : künefe
93 Pisagor Teoremi hangi bilim dalıyla ilgili teoremdir? turkcell sms paketi Cevap : Matematik
94 plankton adı verilen canlılar nerede yaşar? turkcell sms kampanyası Cevap : denizde
95 Sadri Alışık'ın eşinin abisi? turkcell sms gönderme Cevap : Atilla ilhan
96 Seçeneklerde sunulanlardan hangisi kanda bulunmaz turkcell mesaj kampanyası Cevap : fosfat
97 Seçeneklerde verilen üniversitelerden hangisi vakıf iniversitesidir? turkcell sms fiyatları Cevap : Fatih
98 Seçeneklerde verilen vitaminlerden hangisinin eksikliği Anemi hastalığının sebebi değildir? turkcell sms kampanyaları Cevap : vitamin C
99 Sinüs boşluklarının iltihaplanmasından kaynaklı oluşan hastalık toplu mesaj turkcell Cevap : sinüzit
100 Smaç terimi hangi spor dalında kullanılır toplu sms turkcell Cevap : Basketbol
101 Sosyal ve ekonomik haklar ilk olarak hangi anayasada sayılmıştır? avea toplu sms gönderme 1961 anayasası
102 su arızanın telefon numarası türkcell toplu sms gönderme Cevap : 185
103 Tonsilit ne demektir? turkcell kısa mesaj Cevap : Bademcik iltihabı
104 Türkiye Cumhuriyetinin ilk Sağlık Bakanı ve ilk bilim tarihçisi kimdir? excel dosyasından toplu sms gönderme Abdülhak Adnan Adıvar 
105 Türklerin kullandığı ikinci yazı sistemi hangisidir? bilgisayardan toplu sms  uygur
106 vücutta oluşan şişliklere ne ad verilir vodafone sms paketi Cevap : ödem
107 Vücuttaki en küçük yapı taşına ne denir? vodafone sms kampanyası Cevap : hücre
108 Xbox 360 oyun konsolu hangi firmaya ait bir üründür? vodafone sms gönderme Cevap : microsoft
109 Yağmur suyunu biriktirmeye yarayan yeraltı su deposuna ne ad verilir vodafone mesaj kampanyası Cevap : sarnıç
110 Yahudi takvim yılının başında kutlanan bayram hangisidir?  vodafone sms fiyatları Cevap : Roş aşana
111 yapılarda kırılma, çatlama, yıkılma gibi zararların genel adı nedir? vodafone sms kampanyaları Cevap : hasar
112 Yaz Mevsiminin ilk ayı hangisidir toplu mesaj vodafone Cevap : haziran
113 Yozgat hangi bölgededir? toplu sms vodafone Cevap : iç anadolu
114 Zülkifl nedir? vodafone toplu sms gönderme Cevap : Peygamber ismi

 toplu sms

Copyright  2009 © Tav SMS

G.M.K. bulvarı 23/12 Demirtepe KIZILAY ANKARA

www.tavsms.com

bilgi@tavsms.com

0535 697 73 81